Lasher Fest 24: Fuldt program

Skrevet af:Kunstner(e):

Tema:
Genrer:

Lasher Fest i Aalborg sætter for alvor den nørrejyske hovedstad på metallandkortet med festivalens sidste bandafsløring. Vi var lige dele begejstrede og imponerede, da vi fik første del af lineuppet tilbage i marts og er nu blæst helt bagover af den samlede plakat.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Allerstørst – på flere måder – vil nok være legendariske Crowbar. Blandt de allerførste til at definere det, vi i dag kender som sludge metal, er de ansvarlige for mesterværker som ‘Odd Fellows’ Rest’ og den selvbetitlede, der begge står som hovedværker i genren.
Nu gæster Louisiana-bandet så Aalborg, og det er noget af en booking.

Men der hvor Lasher virkelig brillerer, er i deres kendskab til undergrunden.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De graver dybt og imponerer blandt andet ved at have inviteret det canadiske og relativt mystiske doomede black metal-projekt Mizmor, der fik et lille gennembrud med ‘The Cairn’ i 2019. Det er ikke ofte, han kommer til Europa og det bliver spændende at se ham til Lasher Fest. Det samme kan siges om det smukke undergrundsdroneband Nadja, der består af Leah Buckareff og Aidan Baker – sidstnævnte husker nogle måske fra A Colossal Weekend i 2022, hvor han var artist in residence.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Herudover dukker også svenske Suffocate for Fuck Sake op, hvilket må være en kærkommen annoncering for de mange danske screamobands, der trækker inspiration fra måske særligt deres 2021-plade ‘Fyra’, der var ganske særligt emotionel. Det samme kan siges om The Body og Dis Fig, der dukker op for at fremføre deres 2024-plade ‘Orchards of a Futile Heaven’, der fremviste en ny side af The Body, der altid er i færd med at genopfinde sig selv.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

På dansker-fronten tilslutter sig Embla, Shimmer, JJ, P601, Nexø, Ætervader, Taagebue og et meget lovende samarbejde mellem Hiraki og Meejah. Der bliver valuta for pengene i Aalborg. 

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lasher Fest 24 løber af stablen 25. og 26. august på SH35 i Aalborg. Billetter kan købes her.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook