Vil du noget? Så gør vi det.

Så enkelt er det på Selvtægt.dk. Vi gør det vi har lyst til.

En klog person sagde engang, at hvis man vil være en del af scenen, må man også give noget til den. Vi skriver, tegner, fotograferer, filmer, animerer, illustrerer, arrangerer, taler og alt andet mellem himmel og jord, fordi vi simpelthen ikke kan lade være.

Som en del af Selvtægts Magasinkollektiv er der aldrig langt fra tanke til handling, og vi er ikke bange for at gøre tingene på en anden måde. Vi er en frivillig forening og vi mener at det frivillige arbejde skal belønnes med brede rammer. Vi er til for scenen, og de folk, der er en del af den.

Illustration i sort/hvid af tre mennesker i klassisk nu-metal outfits, blandt andet en hoodie med bandet Korn og en omvendt kasket.
Illustration af vores dygtige og søde kollega Justine Matteon

Vi har en erfaren stab, der kan lidt af hvert og hellere end gerne giver en hånd med, hvis du har noget på hjerte. Vi stiller ikke krav om eksklusivitet eller frekvens, men vi håber, at den frihed, der er på Selvtægt.dk vil gøre, at vores bidragere bliver ved med at ville det. Arbejdet frivilligt, men vi arrangerer selvfølgelig tidlig adgang til udgivelser, sender interview-forespørgsler til dit yndlingsband eller ordner adgang til koncerter gennem bookere og promotere.

Det eneste krav

Om du er garvet eller nybegynder er underordnet. Vi kan hjælpe de fleste med at blive dygtige til det, vi laver.

Selvtægt er en del af scenen og vil gerne afspejle den, så godt vi overhovedet kan. Derfor gælder denne opfordring særligt dem, der skiller sig ud. De unge, de gamle, de racialiserede og de marginaliserede.

For at kunne skrive for Selvtægt, skal du være medlem af vores forening og kunne tilslutte dig vores vedtægter.

Kan du det, må du rigtig gerne sende en besked via vores kontaktformular med en beskrivelse af lige præcis det, du gerne vil. Så finder vi den person, der kan hjælpe dig med det.

Mangler du stadig mere information? Så beskriver vi forneden hvordan det for eksempel er at være musikanmelder på Selvtægt. Du er altid velkommen til at række ud, hvis du er i tvivl og mangler svar.

Hvordan er det at være musikanmelder?

Hos Selvtægt arbejder vi ikke med faste afleveringsdatoer eller minimumskrav. Du skal skrive for Selvtægt, hvis du synes det er sjovt at skrive, ikke fordi du har en deadline hængende over hovedet. I perioder kan livet ved siden af frivilligheden fylde mere, i andre perioder er man fuld af skrive-energi. Du vælger altid selv hvilke opgaver du tager på dig. Magasinkoordinatoren kan i nogle tilfælde foreslå dig en opgave, men du er altid selv den, der bestemmer om du påtager dig opgaven. For opgaver, hvor vi har forpligtet os til at levere på en udgivelsesdag eller efter en koncert, kan der forekomme deadlines, men de vil blive diskuteret med dig inden du påtager dig opgaven. Der er intet skjult forventningspres.

Vi har intet krav om, at du kun må skrive for Selvtægt. Vi er allesammen her for at skabe scenen sammen. Hvis du føler at du kan bidrage til at støtte scenen flere steder, så er det kun i takt med vores formål. Det eneste krav vi har, er at du hele tiden selv er opmærksom på din arbejdsbyrde og kommer til os, hvis du oplever at have påtaget dig for meget. Så vil vi prøve at hjælpe dig og imødekomme, at du når i mål med de forpligtelser du synes er vigtigst for dig.

Som ny anmelder vil du opleve at få et par “prøve-opgaver”. Det handler ikke om at teste dig. Det handler mere om at give dig en fornemmelse af, hvordan vi arbejder og investere tid i at give dig de rigtige værktøjer til at komme i gang. Mange har oplevet at modtage feedback i deres arbejds- eller uddannelsesliv, og ikke altid på en positiv måde. Vi har derfor fokus på at skabe psykologisk sikkerhed/tryghed og at give konstruktiv, men også positiv feedback. Du vil opleve, at du på den lange bane får mest positiv feedback. Det er dog vigtigt, at vi bruger lidt tid i starten på at få lagt grundstenene til den feedback-kultur.

Hvordan er det at være fotograf/videograf?

Som det er for Selvtægts anmeldere er det også for fotografer og videografer: Du er på ingen måde bundet til kun at levere billeder til Selvtægt. Vi oplever, at fotografer i stigende grad også gerne vil levere til andre magasiner og/eller kunstnerne selv efter en koncert. Det ser vi ingen problemer med, heller ikke selvom akkrediteringen for eksempel er ordnet gennem os. Du ejer billederne, og vi får udelukkende brugsret til dem. Det eneste du skal være opmærksom på, er hvis akkreditør eller kunstner har særkrav. Vi har erfaring med at arbejde indenfor den slags særkrav. Der vil heller aldrig være hverken eksplicit eller implicit forventning om, at du underskriver særkrav/kontrakter fra kunstnere eller venues, som du ikke føler dig tryg ved.

Du vil altid have dit navn nævnt i artiklen og vi tilføjer gerne links til en hjemmeside/portfolio/profil på sociale medier. Vi er desuden åbne for, at du bruger vandmærker på dine billeder – vi kan dog ikke love, at vandmærket altid vil være synligt på grund af teknisk afkortning af billeder på forskellige devices/open graph previews. Da vi er opmærksomme på lagerplads, load-tider, teknisk gæld, lagerplads og lagerpladsens CO2-aftryk vil vi forsøge at holde billeder under 300KB/stykket. Det kan betyde, at nogle fotos må dekomprimeres. Om du vil tage dig af det, eller vi skal, er et spørgsmål om, om du har særlige ønsker i forhold til metoden. Vi bruger desuden primært billeder i landskab eller 1:1.

Ligesom det er for vores anmeldere: Der er intet krav om, at du tager en særlig mængde opgaver om ugen/måneden/året. Magasinkoordinatoren kan komme til at foreslå dig opgaver, men du er igen aldrig forpligtet til at sige ja.

Hvis du ikke har skudt i lav belysning/til koncerter før, kan vi muligvis bede dig om at påtage dig et par prøveopgaver, ligesom det er tilfældet for vores skribenter. Vi kan eventuelt udvælge koncerter, hvor en af vores mere garvede fotografer har mulighed for at tage med dig og give dig tips.

Hvordan er det at være illustrator/udvikler/podcaster?

Det ærlige svar er, at vi kun har begrænset erfaring på det her område, men stor motivation for at få det til at spille. I sidste ende kan det være en blanding mellem vilkårene fra foto/video/anmelder eller en helt tredje konstellation. Vi arbejder iterativt og angriber løsningerne, som der er brug for dem. Du kan derfor være med til at skabe rammerne for lige netop det nye område, som du brænder for. Spillereglerne du skal være med på, er de samme: Du vælger selv, hvor meget du forpligter dig til og du er altid fri til at kombinere dit arbejde med arbejde, du laver andre steder.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook