Hvad er “Selvtægt” overhovedet?

Ordet “selvtægt” beskriver, hvordan man som menneske kan tage loven i egen hånd, og foretager sig noget aktivt for at skaffe sig sin ret. Derfor har vi valgt at navngive vores magasin sådan. Vi mener det selvfølgelig i overført forstand – hvis nogen skulle være i tvivl. At aktivt skaffe sig sin egen ret, er punk og metalscenens etos, blandt andet gennem udtrykket “DIY”. 

Forening – ikke forretning

Derfor kalder vi os også et “DIY-magasin”. Vores magasin er stiftet som en forening og ikke som en virksomhed, fordi vi mener, at de aktive skal have muligheden for selv at skabe det magasin, de har lyst til at læse eller endda skrive. Medlemskab af foreningen koster minimum 1 krone om året, baseret på “pay as you like”-princippet. Penge skal ikke være en begrænsning, for at kunne være medskaber af Selvtægt. 

Penge skal heller ikke være en begrænsning for, hvad vi kan sige om musik. Så vi kommer ikke til at have reklamer på vores hjemmeside. Selvtægt er et ikke-kommercielt magasin. Vi ønsker klare linjer mellem os og vores læsere. Derfor vil du også altid kunne finde en beskrivelse af, hvordan vi er kommet ind til en koncert eller har modtaget en udgivelse før tid. 

Hvordan anmelder vi?

Bag Selvtægt findes musikjournalister med årtiers sammenlagt erfaring med at skrive om netop punk og metal. Det er et privilegium at have en platform, og vi tager ansvaret alvorligt. Vi anmelder konstruktivt og udelukkende med henblik på at gøre den danske musikscene dygtigere og stærkere. Samtidigt er det vigtigt for os at understrege, at det meste musikjournalistik i Danmark ikke bedrives af lønnede journalister, men frivillige ildsjæle, der brænder for punk og metal. 

Vi forstår, at ikke alle vil være enige i en anmeldelse. Holdet bag Selvtægt har skrevet i mange år og har været aldeles uenige om mange ting. Vi erkender, at en anmeldelse altid er udtryk for en enkelt persons oplevelse. Derfor imødekommer vi altid feedback eller meninger, der adskiller sig fra vores, på sociale medier eller hvis du ønsker det, via en mail. Vi forbeholder os dog retten til at blokere mennesker, der insisterer på at bruge køn, race eller seksualitet som argumenter omkring musik.

Vi vil bygge en bredere scene

Vi har et klart mål for Selvtægt og for scenen: Den skal være mere divers. Derfor har vi diversitetskrav til både vores frivillige bestyrelse, vores stab og hvem vi anmelder. Vi vil desuden gerne have større diversitet i hvem, der kan sige eller gøre noget i forhold til musik. Derfor er vores stab også sammensat af folk, der har andre talenter end klassisk, journalistisk skrivearbejde: For eksempel illustratører, podcastere, videoproducenter og researchere. Du er velkommen til at skrive til os, hvis du har et talent du vil bruge! 

Vi har desuden et særligt fokus på mennesker, der på baggrund af køn, race, neurodiversitet, handicap, religiøs baggrund, socioøkonomisk status og lignende, kan virke begrænsende for at få lov til at være en del af scenen. Vi fokuserer også på mennesker, der ikke nødvendigvis står på scenen, men medvirker til, at andre kan stå på den. Vi kalder dem “Scenebyggerne”. Du er altid velkommen til at tippe os, hvis du har en ildsjæl vi skal fokusere på. 

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook