Premiere: Vulvatorious – ‘Witch Burns Back’

Skrevet af:Kunstner(e):

Fotografi/illustration:
Rie Besson & Florent Besson
Genrer: ,

I dag er det kvindernes internationale kampdag. Det er der mange grunde til at markere og fejre, og netop dette gør Vulvatorious med tredje og sidste single ‘Witch Burns Back’, som Selvtægt er ekstremt stolte af at kunne præsentere – særligt på denne dag.

Mellem 1450 og 1750 fandt et massivt vanvid sted, der får 80’erne satanic panic til at fremstå som en fodnote til en fodnote. Historikere anslår, at omkring 50.000 mennesker blev henrettet på barbarisk vis, heraf klart flest kvinder.
Under dække af anklager om hekseri og pagter med Satan, blev kvinder dømt til døden til højre og venstre i et kollektivt tilfælde af religiøs galskab. Inden man slog dem ihjel gennem brænding til døden, blev mange grusomt tortureret og tvunget til at fremstamme tilståelser. Ofte var kvinderne blot syndebukke, men ligeså ofte var det kloge mennesker, der forstod at tilse fødsler, give medicin og hjælpe tilskadekomne – noget, som de mandlige præster så som en udfordring af deres kristelige autoritet.

Det er med afsæt i dette, at det danske black metal-band Vulvatorious har skrevet sangen ‘Witch Burns Back’, der både understreger underliggende seksuelle motiver for drabene og den usikkerhed, man må besidde, hvis man føler sig så truet, som heksejægerne gjorde, og som kalder til fælles front og kamp for nutidens og fremtidens hekse: Alle de kvinder, der ikke længere gider passe ind og indordne sig.
Det er et feministisk kampskrift og er derfor ganske passende på denne dag. Som et dionysisk bacchanalium vendes situationen om, og kvinderne bliver dem, der jager.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

’Witch Burns Back’ er tredje single fra den kommende selvbetitlede plade, der udkommer på Bad Morning Records 15. Marts. Både sang og album er indspillet, masteret og mixet af Lasse Ballade i Ballade Studios. Florent Besson og Rie Torp Besson har udviklet koncept til videoen og sidstnævnte har stået for produktionen af den

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook