HXC over HCA: HXC Kids

Skrevet af:Kunstner(e):

Tema:
,
Genrer:

“The kids are not alright”. Sådan sang Nexø på ‘False Flag’ fra 2022, og selvom det måske gælder i den kontekst, de sang om – mentalt helbred – så er det ikke sådan alle steder. Og det er der både nogen, der har opdaget, og nogen, der gør noget ved.
De nogen er den odenseanske festival HXC over HCA, der udover at have arrangeret en række arrangementer og barsler med et par mere, nu også tager et ansvar for, at de unge mennesker både kan komme til at spille, men i høj grad også komme til at høre ægte guitarmusik.

HXC Kids løber af stablen på Posten i Odensen den 14. april, i det børnevenlige tidsrum 14-18, der netop er valgt for at det intenderede publikum kan få mest ud af dagen. På plakaten er Chæk, Narrow, Jakobe, og Crown the Beast, der byder på hver deres take på hård musik. På Selvtægt er vi meget begejstrede for initiativet. Både fordi vi sætter en ære i at lade lyset skinne på de yngste bands, men også fordi vi husker hvordan yngre familiemedlemmer skinnede, da de så Jakobe spille til vores launch, og hvor særlige de følte sig, da de kunne snakke med bandet bagefter.

Det er den slags ideer, der skaber en scene og sikrer, at den fortsætter ud i fremtiden.
Bagmand Johan Tankred siger:
– HXC Kids skal vise vores poder og piger, at det nytter noget at samle guitaren og trommestikker op eller hænge bassen om halsen. Ungdommen kan meget mere musisk end bare at synge i kor i skolen, levere lagkagevokal på præproduceret dåsepop eller deltage i kollektive ydmygelser til diverse “talentshows” på nationalt tv.

I sagens natur, skal nogle af publikummerne have ledsagere med, men vi henvises til at stå bagest i salen. Ligesom scenen, er gulvet forbeholdt næste generation. Voksne uden børn er slet ikke velkomne, og arrangementet er naturligvis alkoholfrit, men har købt stort ind til slush-ice og sodavand.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook