Rampelys: CHÆK

Skrevet af:Kunstner(e):

Genrer:

Aarhus er stærkt på vej tilbage som musikby i Danmark. Vi ser på et af de friskeste skud.

Hvem er med i bandet?
Vi er fire bandmedlemmer, bestående af:
Forsanger Emma Thompson (hun/hende)
Bassist Rebecca Schou (hun/hende)
Trommeslager Josephine Bui (hun/hende)
Guitarist Max Coates (han/ham)

Hvad er jeres origin story? Hvordan mødtes I og hvordan opstod musikken?
Vi blev sammensat på Bandakademiet Grobund i Aarhus. Vi mødte hinanden for første gang for et år siden uden noget kendskab til hinanden. Allerede fra første dag havde vi idéer på banen, og var klar over, at dette band ville blive succesfuldt. Vi har alle en skabertrang, og ville gerne skabe banebrydende musik. CHÆK blev født, og lige siden har vi glædet os over at spille større og større koncerter, og venter bare på, hvad fremtiden bringer os. 

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hvad er den grundlæggende ide i bandet? Har I et budskab og hvorfor spiller I den type musik, I gør? 
Vores budskab er, at musik ikke behøver at være så perfekt og opstillet med fx pop-skabelonen, men at så snart musikken føles som elektricitet gennem kroppen, ved vi, at vi har ramt plet. I vores tekster udtrykker vi stærkt feminisme, fordi vi stadig mener, at musik- og kunstbranchen er meget mandsdomineret. Det vil vi rigtig gerne ændre og gøre fremtiden mere lys for kvinder og minoriteter.

Hvem har inspireret jer? Både musikalsk og på anden vis 
En kæmpe inspiration er The Runaways, som var et amerikansk punk rock-band fra 70’erne med guitaristen Joan Jett og forsangeren Cherie Currie. Flere fra bandet har set filmen om dem, har lyttet i timevis til deres musik, og er blevet helt opslugt af deres lyd og vibe. Andre bands som vi elsker, er Nelson Can og Anne Linnet Band – særligt albummet Marquis de Sade, hvor vi nyder den eksperimentelle og alternative form for rytmisk musik. Alle tre bands har været med til at have indflydelse på vores drive for punk-rock genren. 

Hvad gør I/har I gjort for at blive spottet  
Vi melder os til koncerter og får spillet så meget som muligt. Vi sørger også for at få trykt merch, så folk fra gaden kan blive nysgerrige på, hvem CHÆK er. 
Vi har været meget heldige indtil videre, og har mærket et stort boost fra starten af. Vi blev kontaktet af en nyhedskanal, som lavede et interview med os. Dette sprængte næsten vores mail med koncertmuligheder og andre henvendelser.

Hvordan klarer man sig som nyt band? Hvilke råd vil I give videre?
Få spillet på mange forskellige spillesteder og bliv komfortabel med at stå på en scene, men vær ikke ked af det, hvis få mennesker dukker op, for selv for de få mennesker, har man skabt en oplevelse, som de ikke vil glemme. 

Hvad vil I gerne opnå? Hvad står på bucketlisten? 
Det ville være fantastisk at få lov til at spille på Roskilde Festival og så rykke ud til at spille i udlandet, fx. Berlin eller endnu længere væk! Vi ville også elske at blive signet af et pladeselskab og komme på turné!

Hvad er det næste fra jeres hånd?
Flere bands har kontaktet os om spillemuligheder som vi griber med det samme – det er totalt fedt! Vi har en række koncerter i september og oktober, bl.a. med SYL, Lifesick og Situationsfornærmelse, som vi ser meget frem til. Vi kunne også tænke os at indspille vores sange i et studie og udgive musik, så det kan streames på nogle platforme. 

Indtil videre har CHÆK kun udgivet ét nummer, men der kommer mere. Følg dem her.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook