Premiere: Demersal – Lys i Natten

Skrevet af:Kunstner(e):

Genrer:

I dag kan Selvtægt præsentere den danske premiere på første sang fra kaoscorebandet Demersals nye plade.

‘Lys i natten’ er første sang, og indvarsler, måske, en ny æra for det odenseanske screamoband, der har turneret Danmark tyndt. Det er nemlig første gang, at de synger på dansk, og det er kærkomment. De udsendte i 2020 LP’en ‘Less’, der ganske fortjent fik stor ros og har siden udgivet adskillige splits og EP’er, nærmest som om, de ikke kan holde energien inde.

På ‘Lys i natten’ er kontrasten mellem de mere melankolske og rolige stykker og den flænsende hardcore blevet forstærket, måske netop for at understrege den forskel, et lys i en sort nat kan gøre.

Om nummeret skriver de:
“‘Lys i Natten’ er en fortælling om den ængstelighed, magtesløshed og sorg, der af og til griber en i mødet med flere af de kriser, vi står overfor i dag. Om det så omhandler klima, krig, ekstremisme etc. så er der meget lidt man som enkeltperson kan gøre for at rette op på
noget så stort og derfor også meget lidt man kan gøre for tæmme angsten i kroppen.”

Det er tydeligt at mærke, at bandet stadig er ungt. De føler tingene hårdt og formår at indkapsle den lammende panik, der må være i at se mod en horisont, der kun bliver mørkere og mere usikker. Det kommer også til at præge den kommende plade, der overrasker ved hvert eneste sving i vejen, det tager. ‘Lys i Natten’ tager den angst, usikkerhed og følelse af den kommende katastrofe og gør den kropslig og internaliseret. Det er hårdt og visceralt.

Click here to display content from bandcamp.com

‘Lys i Natten’ er mixet af Peter Hove Olsen fra Infinite White Studios og mastereret af Brad Boatright fra Audiosiege.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook