Blacklands: Et studie i sort

Skrevet af:Kunstner(e):

Genrer:

Vi ved det, I ved det, alle ved det: Ingen farver er bedre end sort.


Og for at sætte en stor, tyk (sort) streg under dette, har kunstneren og designeren Mariam Zakarian i samarbejde med butiksindehaver og sorthedsentusiast Kit Løvendahl, arrangeret en kollektiv udstilling med fokus på netop dette i sidstnævntes butik på Sønder Boulevard, hvor de holder fernisering 4. november fra klokken 14.

Butikken Lövendahl har gennem længere tid haft fokus på alt, der både i bogstavelig og overført betydning, er sort. Tøj, plader, smykker, tatoveringer, udsmykning og, ikke mindst, kunst. 

Kunsten er faktisk så vigtig for Kit Løvendahl, at da Zakarian kom med konceptet for BLACKLANDS i september, valgte Lövendahl at lægge lokaler til ganske gratis, hvorfor det er muligt at give kunstnerne 100% af deres egen indtjening ved denne udstilling – et særsyn i det københavnske kunstmiljø.

Siden da er det gået stærkt. Gruppeudstillingen er arrangeret frivilligt af Zakarian, og uden ekstern støtte. Fokus for indehaveren er at skabe et rum, for alt det sorte, som voksne også kan lide, og med det in mente, giver det mening at præsentere en lille smagsprøve fra den mørkeste danske kunst netop hos Lövendahl. Om udstillingens sigte siger arrangørerne:
Sort er fraværet af lys, og i mange kulturer er det symbolet på det dystre, det kaotiske, det melankolske og mystiske.
Men sort er også elegant, klassisk, altomfavnende – den poetiske silhuet bagbelyst af solen, den nødvendige vintertid, der forstærker længslen efter det livgivende forår.

Det er store ord, men det er også kunstnere med meget på hjerte, der er inviteret. Først og fremmest Zakarian selv, der som autodidakt kunstner har arbejdet meget med både fotografi og virtual reality, men i denne omgang udstiller værkerne fra projektet “Unatur”, der handler om smukke blyantstegninger af groteske emner. 

Største navn på plakaten er nok John Kenn Mortensen, der udover at være kæmpemæssig heavymetalfan også er manden bag både det forgangnes visuelle profil på festivalen Copenhell og ditto for den kommende jubilæumsfejring for pladeselskabet Indisciplinarian, og en større karriere indenfor uhyggelig og galgenhumoristisk pop-art. 

Simon Garðarsson arbejder udelukkende med prikker. Igennem metoden pointillisme, skaber han mystiske og fortryllende landskaber, der fremmaner mindst lige så meget i tanken som de viser direkte.

Monica Hee Eun skaber foruroligende kropslighed gennem brug af kontraster, og naturligvis den dybe sorthed i blækket på det hvide papir. Begær og de mørke lyster er hovedfokus og det er ikke svært at blive lige dele betaget og frastødt.

Sidste levende billede, er de kaotiske linoleumstryk fra Dorte Naomi. Buldrende landskaber, der på samme måde som Telos’ voldsomme energiudladninger udtrykker de myriader af modsatrettede følelser og stemninger, der fylder i mange af os. Gennem brugen af negativt rum og flydende linjer formår kunstneren både at spejle og udfordre os.

Det hele finder sted i Lövendahl på Sønder Boulevard 97, fra 4. til 9. november. Find eventet her.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook