Rampelys: Mouth Wound

Skrevet af:Kunstner(e):

Fotografi/illustration:
Mariám Zakarian
Genrer: ,

Hvem er med i bandet?
Det er bare mig og nogle ting på et bord med ledninger i.

Hvad er din origin story? Hvordan opstod musikken?
Jeg har over en årrække lavet, hvad der kan kaldes bedroom-produktioner af forskellig art.
Jeg begyndte at indspille ting fordi jeg følte mig isoleret; det var en måde at kommunikere og håndtere følelser på, få afløb for noget. Det startede med triste sange, der har vokset sig vredere og mindre strukturerede med tiden. De nye ting handler mere om en lyd og en stemning end egentlige sange.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hvad er den grundlæggende ide i bandet? Har du et budskab?
Jeg tror, der er et ønske om at kunne give slip på noget eller blive væk i det. Jeg har på det sidste tænkt meget over at acceptere konstant utilpashed; noget med at tillade, at man har en indre uro og altid føler sig out of place på en eller anden måde. At slutte fred med det.

Hvorfor spiller du den type musik, du gør?
Jeg kan godt lide, når der kommer meget lyd på en gang, når det fylder et rum og man kan mærke det vibrere i ribbenene, helt lavpraktisk. Det er ikke altid det lykkes at gøre, men jeg bruger musikken til at undersøge måder at fylde på eller skabe tomrum. Der er ikke noget, der dikterer hvad, der er rigtigt at gøre og man kan improvisere til tider. Udtrykke uden at overtænke. Det handler stadig om at få afløb for noget.

Hvem har inspireret dig? Både musikalsk og på anden vis
Selvom det musikalsk ikke har så meget at gøre med det, jeg laver, har den største inspiration nok været at se bands som Swans og Sunn O))) live. Det er som en ganerenser for hjernen, når musik/lyd bliver mættet, frekvens- og lydniveaumæssigt til et specifikt punkt over længere tid. Dårligt for hørelsen, godt for sjælen, noget i den dur. Lige for tiden er jeg meget inspireret af at optage udluftningskanaler, jeg tror det er det de hedder. Ventilationsskakte? De har konstant støj, men også en underliggende summende bas, hvis man er heldig.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hvad gør du/har du gjort for at blive spottet
Jeg havde ikke oprindeligt et ønske om at skulle noget synderligt med det her projekt, udover at spille et par koncerter med folk jeg holder af og eksperimentere med ideer, men jeg er super taknemmelig for dem, der så potentiale, og gav mig en chance for at prøve ting af i en større sammenhæng.
Jeg tror det har været effektivt ikke at være sky for at dele hvad man laver musikalsk, lægge sine sange ud som en portfolio af en art selv, og lave samarbejde med andre musikere. Om det så er vokalistarbejde eller tracks til kompilationer.

Hvordan klarer man sig som nyt band? Hvilke råd vil du give videre?
Jeg kan anbefale at blive ved med at lave noget, man selv finder spændende. Måske ikke være bange for at dele sin proces med omverdenen. Lave så mange pinlige fejl, at man bliver immun over for den følelse. Have det sjovt, fokusere på samarbejde og fællesskab med ligesindede.
Man kan ikke klare sig alene. Man har brug for kreative relationer til motivation. Det kan være et lokalt musikmiljø, men det kan også være private relationer. Jeg havde egentlig stoppet helt for nogle år siden, indtil min partner opfordrede mig til at genoptage projektet. Det, at én person synes det kan et eller andet, kan være nok til at man kan holde sig kørende når man ellers er løbet helt tør for benzin.
Jeg har også fundet skøn motivation og fællesskab i lokale scener hvor folks legesyge tilgang til lyd og musik, skaber rum til at kunne blive ved med at eksperimentere. Masser af skabertrang, der smitter dejligt voldsomt.

Hvad vil du gerne opnå? Hvad står på bucketlisten?
Jeg bliver ved med at lave ting der føles rigtige og så ser vi hvad der sker.
Jeg har klart en bucket liste med specifikke koncerter/sammenhænge jeg gerne vil spille, men jeg tror det giver uheld at sige det højt.

Hvad er det næste fra din hånd?
Jeg er så småt ved at have nyt Mouth Wound-materiale samlet og et samarbejde som vokalist, der vil munde ud i nye udgivelser inden for nærmeste fremtid.
Udover dét kommer der en del koncerter, jeg ser frem til at spille sammen med nogle yndlingsnavne. Så det glæder jeg mig vældigt til at kunne annoncere ordentligt, når alt er på plads.

Click here to display content from bandcamp.com

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook