Rampelys: Doed Asfalt

Skrevet af:Kunstner(e):

Genrer: ,

Ud af det blå har Doed Asfalt materialiseret sig som en trio, der spiller rockmusik med fart på og forbilleder i den amerikanske college rock.

Hvem er I? Hvad har I været med i før Doed Asfalt?

Vi er tre gutter, der har kendt hinanden i flere år og spillet sammen i forskellige projekter. Af tidligere bands, som en eller flere af os har været med i, kan nævnes Wizard Of Love, Tex Fuller, Fugleflugten, Vitamin C og Angry Skeletons (nu Gob Psychic).

De seneste par år har vi arbejdet på det her projekt, en slags destilleret rocktrio med fart på, hvor vi spiller den musik, som vi alle tre har tilfælles. Det er i virkeligheden ret mange bands, men det kan være sådan noget som Hüsker Dü, The Clash, Jay Reatard, Dinosaur Jr. og Wipers. Mon ikke der er referencer at finde hist og her i vores musik.

Det virker, som Doed Asfalt kommer ud af det blå med en debut-EP uden noget SoMe og uden at have spillet koncerter endnu – hvorfor den strategi?

Det er rigtigt, at vi kommer helt ud af det blå. Den strategi har vi valgt, fordi vi ville vente med at lancere bandet, før vi havde noget at bringe til bordet. Nu har folk en chance for at høre os.

Hvad vil I med Doed Asfalt? Er det nostalgi, rå passion eller noget tredje?

Vi vil først og fremmest lave noget musik, vi selv synes er fedt. Vi er hele tiden i gang med nye sange, og vi har det godt i øveren og i studiet og på scenen, så det er vel en eller anden form for passion. Vi vil udgive en masse musik og spille en masse koncerter.

Hvem har inspireret jer til jeres lyd?

I forhold til lyden har vi egentlig “bare” den lyd, vi har, når vi spiller sammen med de instrumenter, vi har. Det kommer til at lyde rocket helt af sig selv, men så er det klart, at når vi indspiller og mixer, har vi nogle referencer i baghovedet. Det kan være sådan noget som Dinosaur Jr. og Hüsker Dü på guitarfronten. Og ellers kan man sige om vores udtryk, at vi både prøver at gøre det let og punket med masser af fremdrift, men også stort og tungt på samme tid, hvis det giver mening.

Doed Asfalt lyder for mig både af forstad og ydre brokvarterer – hvad associerer I selv til navnet?

Det er et cykeludtryk, der betyder, at selvom vejen ser helt flad ud, er den det overhovedet ikke. Det kan ligne, at man bare kan sidde og hygge sig, men den stiger faktisk, hvilket gør den “død”. Den døde asfalt tager en evighed at tilbagelægge, selvom der ikke umiddelbart er noget, der holder dig tilbage.

På samme måde er Doed Asfalt rockmusik, der går virkelig hurtigt, men er begrænset til nogle få, simple idéer. Den kommer ikke rigtig nogen vegne, selvom den anstrenger sig for at prøve. Det er hurtigt, melankolsk, let og tungt på samme tid.

Hvad står på bucketlisten?

Vi vil selvfølgelig gerne spille på Roskilde Festival, hvem vil ikke det, og ellers har vi planer om at turnere i udlandet.

Hvad er det næste, der skal ske – debutkoncert, fuldlængdealbum?

Det, der skal ske nu, er, at vi skal spille vores første koncert på Christianshavns Beboerhus 24. november. Til januar går vi i studiet sammen med Jens Benz og indspiller et helt album. Og så skal der sættes nogle koncerter op til foråret, men det kan vi ikke sige så meget om endnu.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook