Rampelys: Black Metal & Blowjobs

Skrevet af:

Kunstner(e):

Tema:
Genrer:

Nogle af os var ved at få kaffen galt i halsen, da @blackmetalandblowjxbs begyndte tikkede ind som følger på instagram, men da der så stod “FFO: Lifelover” i bio’en, var det nu alligevel meget godt ramt. Vi tog straks fat i det nørrebrobaserede band, for at lade rampelyset skinne i mørket.

Hvem er med i bandet?

Vi ser os selv mere som en bevægelse, et oprør, end et “band”, men bag kulissen gemmer sig hovedpersonerne “VS” og “HL”. Vi stræber efter anonymitet i et ønske om at lade musikken tale for sig selv. 

Hvad er jeres origin story? Hvordan mødtes I og hvordan opstod musikken?

Vi mødtes på Københavns Universitet, hvor vi studerer henholdsvis filosofi og musikvidenskab. En aften i Roland stod det klart, at vi havde en fælles apati for den danske black metal-scene, og dennes nidkære måde at anskue sig selv og sit segment. Vi er begge bosat på Nørrebro og er en ivrig del af clubbingscenen, hvor der heri findes plads til udfoldelse, kreativitet, kærlighed og seksualitet.

Vi ønskede at højne det litterære niveau for black metal herhjemme da det ofte er en fadæse, at høre om de samme fortærskede troper om “død og ødelæggelse” eller forhutlede forsøg på “ondskab” og “had”. Vi ønskede at sætte fokus på menneskets dybere lag, som lyst og lidenskab. Dansk black metal tør ikke tage chancer. Det gør vi.

Hvad er den grundlæggende ide i bandet? Har I et budskab?

At gøre tingene, som de ikke er blevet gjort før. Det er råt, dyrisk og med traditionelle dyder. Vores hymner er indspillet på kassettebånd; vores videoer på VHS.
For mange søger en eskapisme fra vores dyriske drift, vi opsøger den, hylder den.
Vores navn er “Black Metal & Blowjobs”, som for os er et statement. En fuck-finger til de konventioner og forholdsregler, som samtiden diskurs har bragt os, seksuelle væsner.

Hvorfor spiller I den type musik, I gør?

Vi udøver hvad vi kalder “Philosophical Erotic Black Metal”, “PEBM”.. Vi har tidligere spillet i andre projekter og konstellationer, men har altid følt en dyrisk tiltrækning til den rå black metal.

Hvem har inspireret jer? Både musikalsk og på anden vis

Nietzsche, Voltaire, Kant, Nagel og Adorno; Lifelover, Silencer, erotica og diverse dagbøger vi har købt på loppemarkeder, som inspirerer os med små verdensbilleder ind i den almene, menneskelige psyche.

Hvad gør I/har I gjort for at blive spottet?

Altet og intet. Come what may.

Hvordan klarer man sig som nyt band? Hvilke råd vil I give videre?

Da vi er så nye er vores råd blot en tåre i en hvirvelvind. Det ville være en skam at spørge os, men vores råd ville være, at tro på det I laver og bekæmp den fordummende agenda.

Hvad vil I gerne opnå? Hvad står på bucketlisten?

Vi ønsker at se et paradigmeskifte i black metal. En idé der skal manifestere sig som en virus på de rødder, der hedder “den grundlæggende antagelse” for dansk musikkultur.

Hvad er det næste fra jeres hånd?

Vores første lyd “Hymn I: Venus” er ude d. 7/6 – 2024

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook