Årsliste 2023: Jon Albjerg Ravnholt

Skrevet af:







Kunstner(e):

Fotografi/illustration:
Justine Matteon
Tema:
Genrer:

Karina om Jon: “Jon ønsker, at han var med i Miami Vice, havde Militarie Gun som nummer seks på årslisten. Glad for øl, kloge samtaler, går hårdt til koncerter.”

Årets top 3:

3. Scene Kids
I nogle år så det mere og mere ud, som om den sidste gamle, hvide mand kunne slukke lyset efter sig i metal, når han lagde sig til at dø sammen med en scene, der var stivnet i nostalgi og bøv. Men en ny generation af teenagere har fundet vej ind i metal med en umiddelbarhed og en begejstring, som smitter. Nu skal vi bare lige slå alle bands med medlemmer over 20 år ihjel, så er vi klar til at begynde på en frisk.

2. ‘Bolero’ af Wyatt Kenndy og Luanna Vecchio
Jeg har læst et ton gode bøger, hørt timevis af voldsom musik og set alt for mange rom coms, men jeg kan ikke komme på et andet kunstværk, jeg har connected så dybt med som tegneserien ‘Bolero’. Jeg har læst masser af andet parallelunivers-stof og sci-fi, jeg har sluttet året af med at genlæse ‘Paper Girls’ og begynde forfra på ‘Saga’, men der er ikke andet, der har rørt mig på den måde, ‘Bolero’ har. Den blanding af selvhad, sex og vanvittig eskapisme, som ‘Bolero’ har, var noget, jeg i den grad kunne bruge.

Bolero - Wyatt Kennedy og Luanna Vecchio

1. Sange
2023 begyndte for mig med en post-stress-reaktion, der gjorde mig ekstra følsom året igennem. Det var klart noget lort og er noget, jeg arbejder med, men skal man se noget positivt i det, gjorde det mig bare endnu mere modtagelig overfor sange, der triggede noget i mig. Så betød det ikke engang så meget, om de var triste, smukke, dumme, grimme, ekstatiske, frustrerede: Når jeg mindst af alt ventede det, kunne jeg sidde i bilen, på en træningsbænk eller stå i køkkenet og snitte hvidløg og være ved at tude over en frasering, en linje, et omkvæd, en akkordgang. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har hørt ‘Nation’ med Homefront, ‘Do It Faster’ med Militaire Gun, ‘Trouble’ med Soft Kill med den der lussinge-lydeffekt, ‘Conjuring Demons’ med Lowest Creature, fandme ‘Vampire’ med OIivia Rodrigo og ‘Sliver of Ice’ med Anohni, men det er de sange, der har fået mig gennem året.

Det gør ikke noget, hvis 2024 bliver lidt mindre intenst følelsesmæssigt, men hvis det kan komme op med sange som dem, skal jeg også nok klare det.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

3 albums:

3. Jeff Rosenstock – Hellmode (1.9.2023, Specialist Subject)
2. Gel – ‘Only Constant’ (31.3.2023, Convulse)
1. Civic – ‘Taken by Force’ (10.2.2023, ATO)

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

3 koncerter:

3. Quicksand, Vega 15.10.2023
2. Decorticate, Svendsgade 24.8.2023
1. Wormrot, Stengade 8.2.2023

Årets nytårsfortsæt:

Være så lidt en røv som muligt selv, fortsætte med at kalde dem i scenen ud, der er røvede.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook