Interview og premiere: Throwe og genopstandelsen

Skrevet af:

Kunstner(e):

Fotografi/illustration:
JN Lightning
Genrer:

2022: Throwe udgiver ‘Forfald’ og får en god modtagelse. Devilution giver 4/5, Distorted Sound 8/10 og Sort Søndag er begejstrede. Bandet spiller en masse koncerter, og det ser lyst ud.
2023: Ud af det blå annonceres det på facebook, at Throwe pakker sammen og slukker lyset efter sig.
Hvad skete der?

Vi har fået lov til at tale lidt med forsanger Kim Rock og døden og opstandelsen, og vi har også fået lov til at være de allerførste, der viser den nye single ‘Mørke’, der rammer gaderne 28. Juni.
Lad os lige runde den først.

‘Mørke’ er første single fra den kommende split med Sloevsind, der udgives fysisk af Vinyltroll Records og digitalt af deres eget Deathbird Records. Throwes del er for første gang udelukkende på dansk, og byder på et helt nyt lineup. 

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Om sangen fortæller Kim Rock:
– ‘Mørke’ er en fortælling om et indre liv i ubalance og kaos. Om kampen for at finde nøglen og genoprette ens følelsesmæssige balance igen. For nogle er det en evig kamp, der aldrig genoprettes, hvor man efterlader et emotionelt spor af kaos, der bliver udtrykt i had. Det er en sang, der tager udgangspunkt i mit eget liv, hvor min nøgle er min egen lille familie. De er mit kompas i livet.

Intensiteten er fortsat i top, og hverken black metal eller hardcore har noget at lade hinanden høre for. Og igen må vi konstatere, at det danske sprog gør sig absolut fremragende til at blive skreget ud i evigheden.
– ‘Mørke’ handler om det indre had, som mange oplever i forbindelse med personlige kampe og udfordringer. Det er en refleksion over de mørke følelser, en følelsesmæssig ubalance, der kan være svær at finde sin vej ud af. Sangen retter sig ikke mod nogen specifik person eller gruppe, men snarere mod den indre ubalance, vi alle kæmper med på et eller andet tidspunkt.


Men tilbage til døden og genopstandelsen. For selvom det ikke er uhørt at bands går i stykker på toppen, og ej heller, at de genopstår senere, så er det alligevel pudsigt.
Hvad, der måske er værd at vide er, at Throwe opstod af asken fra Justinhate, der spredte død og ødelæggelse gennem 10’erne med albums som ‘Though Hope is Frail’ og ‘Marrow’.
– Efter otte år følte vi ikke, vi kunne få mere ud af det band. Det havde i øvrigt også et meganederen navn. Nogle smuttede, men da vi ikke var færdige med at spille smadder, tog vi et smut forbi numerolog og startede forfra. Nyt navn, samme lort. Om man vil.

Kim Rock virker, omend interviewet foregår over mail, lige dele ydmyg og afklaret, mens han fortsætter:
– Vi fik hurtigt indspillet tre singler og fik arrangeret en masse danske shows, inden corona kom, og tvang os tilbage til øveren. Der skrev vi ‘Forfald’. Et år efter forlod både bassist, trommeslager og den ene guitarist projektet, og Mads Østergaard og jeg stod tilbage.

Det virker voldsomt, når 60 % af et band smutter på én gang. Noget må være årsagen, tænker man.
– Det er svært at se, hvad der sker, når man står midt i det, siger Kim Rock.

– Men jeg tror, at vi efterhånden kunne mærke både udbrændthed og indre spændinger efter at have spillet en del shows med ‘Forfald’. Ambitionerne blev mere og mere forskellige og det gjorde prioriteterne også.

Det ene fulgte det andet, og med hver deres forståelige grund, valgte Marijn, Agu og Mike (Vossen, Papetta og Simpson, red.) at stoppe ca samtidig.

Man kan næsten fornemme et suk.
– Ud fra præmissen, tror jeg desværre ikke det kunne være anderledes, selvom jeg ville ønske, det var.

Selvom det er Rock, vi taler med og ham, der står i front, var det ikke meningen at han skulle stå alene – heller ikke selvom han var flankeret af makkeren Mads Østergaard.

– Throwe har altid været et kollektiv. Selvom jeg er en central figur som vokalist og indpisker, er vores musik bundet op på samarbejde. Jeg kan ikke være det uden de andre.

Derfor var det også et hårdt slag, at det hele faldt fra hinanden.
– Lukningen var supernederen. Følelsen af, at vi ikke skulle dele det, vi havde skabt sammen længere, var meget trist. 

– Nogle af os havde spillet sammen i ti år, så det var og er mennesker, jeg holder meget af. Vi havde et frirum og kunne skabe noget sammen som gode venner, og det var et kæmpe privilegium. Det savner jeg stadig, selvom de venner er erstattet af andre fantastiske mennesker. 

Det lyder så tungt, at vi nærmest ikke kan forestille os, hvordan man beslutter sig for at fortsætte efter sådan en omgang. 
– Det lå slet ikke i kortene, at vi skulle prøve igen. Jeg havde afskrevet det totalt, da jeg slet ikke kunne overskue at finde tre nye medlemmer og starte forfra.

– Men alligevel pressede netværket sig på, og vi stod lynhurtigt med tre nye makkere i øveren. Hverken Mads eller jeg havde regnet med, at vi igen skulle have fuld besætning inden for en måned. 
Og så gik der ikke længe før vi besluttede os for at tage endnu en gang i ringen.

Men det er jo ikke nemt at tage over, især efter en sådan afslutning. Noget må gøres anderledes. Men hvad?
– Jeg tænker, det må være enormt svært at komme ind i et band, der allerede har så fasttømret et DNA. Det blev vigtigt for mig at få lavet noget, “de nye” kunne tage ejerskab for, hvilket er blevet til ‘SPLITTELSE’. Denne proces har været enorm lærerigt for os som band i denne konstellation, og for hvordan vi kommer til at arbejde fremover.

Kim Rock har også lært at sætte sine mål ud fra hvor han er. I forbindelse med ‘SPLITTELSE’ har han ladet sig inspirere af, hvad han mødte.
– Sloevsind dukkede bare op i mit feed, og lavede de vildeste breakdowns. Det syntes jeg, var megablæret, så jeg tog fat i Manne fra Vinyltroll Records, om han ikke havde lyst til at udgive en split med dem og os. Efter lige overtalelse sagde han ja.

Og det er den energi, vi kan forvente i fremtiden.
– Drømme og ambitioner er flyvske, og selvom de er der, prøver vi at være mere tilbagelænede i det. Grundlæggende vil vi bare gerne lave smadder, blive bedre til det, udgive, spille shows, repeat!

Og ifølge Kim Rock er det også det, vi har i vente. 
– Vi lover en naturlig udvikling af den velkendte Throwe-lyd. En gang kulsort adfærdspsykologisk dansksproget mørkehardcore, som man skal svede røven ud af bukserne til live.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook