Savet midtover

Skrevet af:

Kunstner(e):

Albumtitel:
Dødsløse Nætter
Genrer:

First things, first. Det her burde være en blandet landhandel: ‘Dødsløse Nætter’ består af genindspilninger af bandets EP ‘Den Gule Død’ fra 2018, og den selvbetitlede 12”-debut fra 2017. Pladen er krydret med covers af frontmand Rune Alexandersens gamle projekt Torpedo Zombies, og nogle ret sassy covers af gode gamle DEVO’s ‘Girl U Want’ og synth-pop personlighed Divines ‘You think You’re a Man’. Specielt DEVO-tracket indkapsler hvad jeg fucking elsker ved Motorsav-besætningen på denne plade! Mere om det senere. 

Er det en god idé at genindspille materiale, når det ikke for alvor er noget, man føler man som menig k-town punk-fan kigger tilbage på når man lytter? Den status har det ikke opnået for mig endnu. Måske har bandet den følelse? Noget kunne tyde på det.

Jeg kan virkelig godt lide den originale S/T 12”. Den lidt tørre lyd, tilpas sloppy, og leveret med en brillant og kantet energi. Me like. Me really like.
‘Dødsløse Nætter’-genindspilningerne holder formen. Der er bare tilføjet noget, der måske ikke er så punket igen. Atmosfære. Hvad skal vi nu med atmosfære? Vi vil have rå energi – fuck atmosfære!
Men så fanger det sgu én alligevel. Den kolde lyd og efterklangen, der giver den helt rigtige blå følelse. Åbningstracket ‘Neonvind’ rammer din hjerne med en dejlig dystopisk synth der sparker skidtet i gang. I starten savner man lidt den kassede garagelyd fra originalen, men man kan ret hurtigt overgive sig hen til det, der virker mere gennemarbejdet og udtryksfuldt. ‘Asfalten Bløder’, ‘Natten har tænder’ og et af mine yndlings-Motorsavnumre ‘Hjerneflimmer’ bliver leveret sikkert og revitaliseret.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Min indledende bemærkning om at det burde være en blandet landhandel bliver gjort lidt til skamme. Torpedo Zombies-numrene ‘Lemmer Overalt’ og ‘Violent Death’ lyder ikke afkoblet fra resten, og sammen med ‘Sult’ fra EP’en ‘Den Gule Død’ flettes Stine Holmes vokal smukt ind som en fin outro, inden de afsluttende covernumre. Og covernumrene adskiller sig bestemt også, og det var nok heller ikke tanken af ‘Dødsløse Nætter’ skulle være et helt strict homogent værk.

DEVO-new wave-viben findes intakt i ‘Girl U Want’-coveret, men med genkendelig Motorsavlyd. Det lyder som om det har været pissesjovt at spille, og det er virkelig godt skruet sammen! Det fortsætter på Divine-nummeret, som er eneste lille svaghed efter min mening. Man skal nok have haft et forhold til det track for virkelig at elske det. Jeg kan helt sikkert bedre lide Motorsavs udgave end originalen, men jeg får lidt følelsen af at “man skulle have været der”.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nå, hva’ så? Tager jeg så den originale selvbetitlede + ‘Den Gule Død’ frem næste gang jeg skal have en motorsav i fjæset? Måske ikke. ‘Dødsløse Nætter’ er nemlig en helstøbt samling af det hele, plus det løse. Hvis det her var afslutningen på Motorsav, så er det ikke en løkke, der er bundet dumt!

Karakter
5
/ 6

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook