POGO & styrthjelm

Skrevet af:

Kunstner(e):

Albumtitel:
Dead End
Genrer:


Det er mig en gåde, hvordan et band som Night Fever er gået under min radar så længe, men som man siger: bedre sent end aldrig.
Og jeg må sige, at vi her har et band, der ikke tager den lette udvej når det kommer til musikken. De leverer varen med en attitude så skarp, at den efterlader mig i støvet af den ørken, hvor jeg tilsyneladende må have vandret hvileløst omkring.

I den københavnske punkscene har der altid været en trang til at skulle være hurtigere, hårdere og mere aggressiv end mange andre steder i landet. Måske er det storbyens grå beton, de høje huslejer og den der “FÅK DIG”-attitude man kun finder i metropoler, der driver
mange af disse bands og de folk der huserer der, nogle med større held end andre. Her får vi så det nyeste skud på stammen fra Night Fever.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Night Fever udgav tidligere på året deres første album i ti år, albummet har fået navnet ’DEAD END’ og det er tydeligt, at de, trods tiden, ikke har mistet pusten.
De er i topform, og lyden er skarpere end nogensinde før. Med trommer, der banker og tæsker i et tempo, der får lytteren til at lyste efter en omgang POGO-smadder, hvor du skulder ved skulder med andre gennemsvedte individer, kan danse hele igennem hele natten.
Hastige Guitarriffs, der minder om det bedste fra Mötorhead, skærer igennem som en savklinge, og fører tankerne tilbage til en svunden æra hvor 80’ernes rocklegender vred strengene af led, og dominerede med deres imponerende guitarteknikker.
Vokalen stjæler opmærksomheden med sin skærebrænderkvalitet og voldsomme levering af vrede tekster, der efterlader bassen til at svæve bagerst på paletten, hvilket til tider kan være lidt ærgerligt.

Pladen åbner med titelnummeret, ’Dead End’, og sætter ild til omgivelserne med en ondsindet trommehvirvel, der straks sætter tempoet på 220 BPM. Den aggressive energi holder fast gennem hele albummet, der kulminerer med afslutningssangen ’Make ‘Em Pay’,
hvor du virkelig kan mærke det rebelske udtryk, når forsanger Salomon Segers råber, at vi skal vise vores krigsansigter og ‘Make ‘Em Pay’.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Med ‘DEAD END’ leverer Night Fever et fuldstændigt overfald af et album, der garanterer at sætte gang i enhver fest. Om det er som opvarmning før koncert eller som en flugt i metroen hjem fra hverdagens trivielle dogmer, så kast ’DEAD END’ på højtalerne eller i dine
hovedtelefoner og dyk ned i deres energifyldte univers.

Selv med alle de positive elementer, er der dog et enkelt kritikpunkt, der er værd at nævne. Albummet har en tendens til at blive lidt ensformigt, og jeg oplever til tider, at det falder i baggrunden. Jeg savner indimellem et friskt pust, der kan fastholde min opmærksomhed og genoplive lytteoplevelsen.

Med dette album i hånden er det ikke underligt, at Night Fever har haft flere koncerter på kalenderen, inklusive en lille mini-tour i Tyskland.
Jeg ser i hvert fald frem til at opleve dem live i nærmeste fremtid.
Så sæt dig til rette, skru volumen op til 120 BD, spænd styrthjelmen og lad Night Fever tage dig med på en intens og vild musikalsk rejse, hvor der er garanteret ingen ‘Blindgyder’, kun rå energi og hardcoreattitude.

Click here to display content from bandcamp.com

Karakter
5
/ 6

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook