Det kræver en landsby

Skrevet af:Kunstner(e):

Genrer:

Tre år og en landsby
Solbruds Tobias Hjort har brugt tre år på at lave en stop motion-musikvideo til nummeret ’For Evigt, For Altid, Forandret’, der udkommer som den sidste single, inden det nye album ’IIII’ lander. Filmen har han lavet sammen med Aske Steensen som instruktør, animator og screenwriter, og med hjælp fra resten af bandet, som også er grundlaget for figurerne i filmen. Det er ikke nogen lille indsats, der skal til, hvis man vil stop motion-animere et Solbrudnummer, som i sagens natur sjældent ligefrem er korte, og singlen her rammer da også næsten otte minutter. Som med alle vanskelige børn kræver det en landsby, og den er da også trådt til i den crowdfunding, der ligger til grund for, at projektet har kunnet lykkedes. På Selvtægt hylder vi DIY-tilgange, og det må man sige, vi finder her.

Den krævende rejse

Filmen portrætterer en ensom rejsende i det ottende århundrede, og åbnes ved, at Tobias Hjorts karakter står på en strand og ser udover et flammende hav. Lyset bevæger sig over landskab, døde dyr, runebesatte sten og træer, der bløder. Han begynder sin rejse mod verdens ende hos en seer, som lover sikker død. Nuvel, den slags må man altid trodse i enhver god historie, og det gør Hjorts karakter da også. Han fortsætter og finder de tre andre og fællesskab. De fortsætter sammen, klargør et vikingeskib til den store rejse og drager ud på det fortsat flammende hav under et sort sejl. Da Ole Luks karakter undervejs læner sig udover rælingen med blikket nedad, ser en havbund dækket af kranier tilbage på ham, og han lader sig glide udover og falder overbord. Han er tabt. De tre sørger, men rejsen fortsætter og snart når de nyt land. Det lykkes, trods tab. Den simpleste, mest effektive metafor for levet liv, overhovedet.

De evigt betragtende dukker, detaljegraden og den langsommelige stopmotion-form for musikvideoen skaber et hypnotisk visuelt landskab til ’For Evigt, For Altid, Forandret’. Det går åndssvagt godt hånd i hånd med det i øvrigt drømmende nummer; Tobias Hjorts komposition med både riffs og soloer, som er mere rockede, end hvad vi tidligere har set hos Solbrud. Nærværende skrivelse skal dog ikke forvandle sig til en anmeldelse af nummeret – det kan vores læsere have til gode til når albummet udgives i sin helhed – herfra skal mest af alt blot lyde en klar opfordring til at se videoen, for den er gribende i sin simplicitet. Se den nedenfor.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook