HXC over HCA #5

Skrevet af:Kunstner(e):

Fotografi/illustration:
Bones of Minerva: Aldara Zarraoa, Hexis: hexisband.net
Genrer: , ,

Forventningens glæde er som bekendt den største. Det mærker alle børnefamilier tydeligt i denne tid, hvor flere og flere beder nissen om at flytte ud igen, fordi de er trætte af unger, der vågner 03:30 hver nat for at tonse ud og tjekke efter, om der er kommet en gave i sokken. Træls for forældrene, men fuldstændig magisk for børnene, hvis forventningsglæde ryster al søvnighed bort på et splitsekund. 
Således bliver vi også foræret forventning i form af en tidlig julegave, som vi kan glæde os til i ikke mindre end ni måneder, for selvom kun tre ud af fem bands er annonceret til HXC over HCA nummer fire til marts, løftes nu sløret til det fulde program for nummer fem til september 2024. Læs med nedenfor og overvej, om der skal en billet under træet i år. 

Hexis har rødder i både hardcore, doom og black metal, og DIY-ånden er ægte her. Sandsynligheden for, at du har set dem før er til stede, for siden 2010 har de spillet over 1000 koncerter over hele verden. 
Lyt til debutpladen ‘Abalam’ fra 2014 for et studie i, hvordan raseri lyder, og sæt derefter den nyeste fuldlængdeudgivelse, ‘Aeternum’ fra 2022 på for at være opdateret på udviklingen frem til i dag. 

Spanske Bones of Minerva kombinerer growl og ren vokal, forholdsvist tunge riffs og rolige, svævende passager uden at skele i særlig grad til snærende genrekonventioner. Det er råt, spirituelt og aggressivt. De er dannet i 2014, og har to fuldlængdeudgivelser bag sig, hovedsageligt omhandlende indre kampe og det gode liv trods kampe med egne dæmoner. Hvis du godt kan lide Brutus, kunne det her godt være noget for dig.  

Fatal Move er hårdtslående hardcore fra Antwerpen, og disse belgiere er vrede. På deres seneste plade fra 2019 er det mest noget med at være vred på sig selv over fejltagelser, over at være blevet fanget i hamsterhjulet og et par enkelte sange om, hvad man må formode, er rigtig dårlige venner. 
De er nok det bedste bud på en ond pit i denne omgang. Tjek den seneste single ‘Disgrace’ ud og forbered dig på blå mærker. 

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

He Who Saw the Abyss er et spritnyt dansk navn, som indtil videre forbliver indhyllet i mystik. Bag projektet står blandt andet Kian Wulff (Natjager, red.) og Daniel Lønberg (Lamentari, red.). I skrivende stund er en teaser på 15 sekunder alt, hvad der er tilgængeligt. Det skal nok blive spændende. 

Dødsmetallen har det fint i Odense, og har nok været den genre, der længe har været den sikre booking, hvis man vil sælge billetter. Selvom vi de seneste år heldigvis er begyndt at se en lidt bredere repræsentation af genrer i byen, er der stadig plads til go, gammel dø’. Black Tritonus leverer lokal dødsmetal med kip på hatten mod både det oldschool og lidt mere groovede. Der er ikke så mange dikkerdarer, and if it ain’t broken – don’t fix it.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Selvtægt er et DIY-magasin om punk og metal. Vi er drevet som en frivillig forening.

Ansvarshavende redaktør: Hanna Ella Sandvik
Magasinkoordinator: Tobias Holst

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-1024x243.png

A.C. Meyers Vænge 134, 1. th.
2450 København S
CVR: 44226421

Privatlivspolitik

Instagram
Facebook